PETERSBORG'S SAMBUCA
e. Samarant / Calypso II
Juni 2017:

Petersborg's Sambuca er efter nogle gode og udviklende år på Petersborg solgt til familien Kern Hansen med Mia og Malou som ryttere. Vi ønsker tillykke og glæder os til at følge dem alle tre.

Petersborg's Sambuca er født 16. marts 2007. Han er vores første afkom efter vores holstenerhoppe Kajana, og hans far er den tyske hingst Samarant. Samarant er fra 2001, og han er efter Sandro Hit. Samarants mor Bellevue er efter Brentano II  og Samarants mormor er en  fuldblodshoppe efter Andrang XX. Samarant selv er en højstillet og ædel dressurhingst med et meget elegant og velfungerende bevægelsesmønster. Da jeg så ham ved Oldeburgkåringens Althengstparade viste han sig med Anja Engelbrecht som prototypen på den mordene ridehest: særdeles ridelig og elegant med super elastisk bevægelse. Jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at denne hingst måtte vi prøve at få et afkom efter. Samarant ser ud til at videregive sin elegante type samt elastiske bevægelse, hvilket må være begrundelsen for, at han i 2006 til Oldenburgkåringen blev udnævnt som reservefløj til "Oldenburger Hauptprämie". 

Petersborg's Sambuca selv er en smart og moderne ridehest - udtryksfuld og elegant, og en hest der bliver lagt mærke til. Sambuca har arvet sin fars rummelige og elastiske "op-ad-bakke" bevægelse og sin mors dejlige temperament. Sambuca er altid indstillet på at arbejde og er nem i al håndtering. I september 2011 deltog han ved DV's Egnethedstest i Region 1 hvor han på en 5. plads opnåede et gennemsnit på 8 flot fremvist af Julie Lind Rasmussen.
Petersborg
© Copyright by Petersborg
Sambuca ved Forbesigtigelsen i 2009
Petersborg's Sambuca klarede sig flot med 8,0 i gennemsnit ved Egnethedstesten i Region 1 den 25. september 2011 flot fremvist
af Julie Lind Rasmussen
Sambuca ved Følskue i 2007
Petersborg's Sambuca vinder begge klasser i LC2 på Heslegård med henholdsvis 70,870 og 75,435
Petersborg's Sambuca går nu LA1 og LA2 til over 70%