PETERSBORG'S DE LUXE - STAMTAVLE

PETERSBORG'S
DE LUXE
F:
De Noir


FF:
De Niro

Donnerhall
Donnerwetter
Ninette

Alicante
Akzent II
Wiesenelfe


FM:
Maharani


Matcho AA
Pancho II
Timab de Fondelyn

Akanee
Akut
Grandezza
M:
Sylvia Light

MF:
Midt-West Ibi-Light

Ibikus

Hertilas
Isolda
Midt-West Moonlight
Limelight
Midt-West Ninette

MM:
Amanda Holmgård

Aleksander
Adonis XX
Rosenland

Venetta
Weinberg
Solita
Petersborg
© Copyright by Petersborg
De Noir
De Noir har i kraft af sin velkonsoliderede afstamning, sin formåen og fantastiske charme i europæiske avlskredse allerede slået sit navn fast som en af dressuravlens ”Coming Stars”. De Noir blev i efteråret 2002 kåret i Hannoveraner Verband. I 2003 blev han suveræn fløjhingst ved Dansk Varmblods hingsteshow. Umiddelbart efter DV’s kåring aflagde De Noir en fremragende 30-dages test, hvor han blev disciplinvinder i dressur og samlet vinder af prøven med hele 914,7 point i ridelighed. De Noir viste igen sin styrke ved 70-dages prøven i efteråret 2003, og vandt prøven i dressur med 885 point og blev også samlet vinder med 812,75 point. Det nye danske unghesteindeks viser at De Noir ligger helt i top med hele 153!

Kåringsbeskrivelse
Passende stor, ædel, elegant hingst af særdeles god type. Udtryksfuldt hoved. Velansat, velformet lang hals. Lang skulder. Velmarkeret middellang manke. God og smidig overlinje. Velformet kryds. Bevægelsen særdeles god i skridt, særdeles god og smidig i trav samt særdeles god galop med god bæring. De Noirs afstamning er interessant, idet Donnerhall-blodet er matchet med Matcho AA.

De Noirs mor Maharani var selv samlet vinder af følskuet i Lüchow. Hun har på 10 avlssæsoner haft 9 føl. Helbroderen til De Noir deltog i finaleringen for føl ved europamesterskaberne i dressur i Verden i 2001. I 2002 blev halvsøsteren statspræmiehoppe. I 2002 blev De Noir kåret. I 2003 vandt De Noir begge sine brugstests. De Noirs oldemor blev flere gange ”bedste hoppe” ved hannoveraner finaleskuer. Hun avlede 14 føl på 16 avlsår, heraf 2 kårede hingste (Walt Disney I+II), 1 siegerhoppe samt 1 statspræmiehoppe.

Førende hippologer hævder at man næppe i mange år har set en hingst nedarve sin type og smidighed på så forskellige hopper som De Noir. Han dominerer følskuerne totalt ved at besætte en stor part af pladserne ved eliteskuerne i 2004 til 2008 – en fantastisk præstation. Her udmærkede han sig som far til bl.a. Klostergaardens Miabella ”Årets hoppeføl” 2004 og i 2005 bedste hoppe på tværs af alle aldre blandt over 100 deltagere i Finland, i 2007 blev hun tildelt guldmedalje og i 2008 udtaget til finale for 4-års dressurheste.

Også i det store hannoveranerforbund brillerede han i 2005, idet han var far til ”Årets føl i Hannover 2005” avlet af Maike Fischer, Clenze.

2006 var et fantastisk år for De Noir, idet hans afkom brillerede alle steder de blev vist. Ved de lokale følskuer dominerede han i de fleste regioner, hvilket resulterede i adskillige føl til eliteskuet. Også 2-års holdet ved eliteskuet blev stærkt præget af De Noir, hvor 10 2-års var efter ham – fantastisk præstation. Dette resulterede i at Duchesse Petite e. De Noir/Schwadroneur blev ”Årets bedste 2-års hoppe”. I England var han ligeledes far til ”Bedste 1-års”.

2007 blev et drømmeår for vores sorte perle De Noir, hvor han fik en søn kåret af første årgang og ikke mindre end 20 afkom udtaget til Dansk Varmblods Eliteskue, hvor han var far til 40% af alle 3-års hopper, i alt 14 stk., som alle fik medalje – og som det blev kommenteret: ”En sådan gennemslagskraft er aldrig før set i Dansk Varmblod”.

I 2008 fortsatte De Noir sit eventyr, og blev som den yngste hingst nogensinde, udnævnt til elitehingst, og besatte med sin første årgang hele 30% af finalepladserne ved Unghestechampionatet i Herning 2009. Læs mere på: http://www.katrinelund.dk